woensdag 15 oktober 2014

Apple iPhone 6 vs. Samsung Galaxy Alpha



Normaal gezien is het appels met peren vergelijken, de dan meestal al enkele maanden oude Samsung Galaxy wordt dan vergeleken met de nieuwste iPhone. Maar nu introduceerde Samsung tijdens de uitrol van de iPhone 6 en 6 plus ook een nieuw toestel wat qua design dichtbij de iPhone komt. Krijgt iPhone door deze Alpha concurrentie op de iPhone 6 omdat het toestel precies op dezelfde markt gericht is?

http://www.iphone6bundel.nl/wp-content/uploads/2014/09/iphone-6-en-iphone-6-plus.jpg
Bron: www.iphone6bundel.nl

iPhone 6
Groter, dunner, krachtiger en energiezuinig. Dat zijn de eerste 4 kenmerken die opvallen zodra je de site van Apple bezoekt. Veel mensen zijn blij dat Apple eindelijk met een groot scherm komt, gebruikers die een groot scherm willen kozen voorheen sneller voor een Android-toestel omdat deze veel meer keuze hebben in grotere schermen, dit is vanaf nu verleden tijd. 

De iPhone 6 ligt enorm goed in de hand door het afgeronde design, de 6 plus is voor mij te groot om fatsoenlijk te kunnen bedienen. De nieuwe chip in de iPhone is ontwikkeld op besparing van de batterij, de chip is veel sneller dan voorgaande modellen, maar zorgt ervoor dat je langer gebruik kan maken van je iPhone als je een intensieve app gebruikt. De energiezuinigheid is tot 50% hoger dan bij de voorgaande chip in de iPhone 5s! De batterij heeft een gebruiksduur die met ongeveer 10% verhoogd is dan met de 5S, de iPhone 6 plus heeft zelfs een bijna verdubbelde batterijcapaciteit. Ook heeft Apple bij de uitrol van de iPhone 6 de nieuwe iOS 8 gepresenteerd, waarmee nieuwe functies mogelijk zijn als een dashboard waarmee je verschillende gezondheidsapps kunt laten communiceren. Ook kan je nu als ontwikkelaar wat dieper in de software komen. Al met al heeft Apple eindelijk naar de markt geluisterd en kwalitatief goede toestellen  met grotere schermen op de markt gebracht. De iPhone 6 wordt op de markt gebracht voor €699,00, de 6 plus is voor €799,00 te koop. Iedere upgrade van intern geheugen kost €100,00. Beide zijn ze verkrijgbaar in 16 GB, 64 GB en 128 GB

Bron: www.gsmarena.com
Samsung Galaxy Alpha
Met de uitrol van de iPhone 6 bracht Samsung slim een vergelijkbaar toestel op de markt, zodat ze bij de introductie van de nieuwe iPhone geen terugloop zagen ontstaan. De Galaxy Alpha komt qua design erg dichtbij de iPhone 5 en 5s met de vierkanten metalen behuizing, deze heeft ook een meer elegante uitstraling vergeleken met de andere modellen van de Galaxy serie. Ook de vingerafdrukscanner en de uitgebreide camera zijn in beide toestellen te vinden. 


De Galaxy Alpha is erg licht in gewicht, zo'n 114 gram weeg het toestel. Dit komt door de kleine accu die in het toestel zit, de batterij van de iPhone gaat langer mee, maar door de toegevoegde functie in de Galaxy Alpha zal deze toch langer meegaan.


Samsung heeft voor de Galaxy Alpha wel supermooie extra's! De Ultra-Power Saving Mode, hiermee worden alle onnodige functies uitgeschakeld en kan je zelf instellen hoe je bereikbaar wil blijven, bijvoorbeeld alleen via een sms-je. Hiermee loop je nooit meer vol stress omdat je telefoon bijna leeg is. Met dit toestel gaat Samsung in dezelfde markt zitten, maar onder de prijs van de iPhone. De Samsung Galaxy Alpha is te koop vanaf €599,00.


Overzicht specificaties van  Samsung Galaxy Alpha & Apple iPhone 6
Bron: http://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-alpha-vs-iphone-6

Category

Samsung Galaxy Alpha

iPhone 6
Dimensions132.4 x 65.5 x 6.7 mm138.1 x 67 x 6.9 mm
Weight115g129g
ColorsWhite, Black, Gold, BlueSpace Gray, Gold, Silver
Display4.7" HD Super AMOLED (1280 x 720)4.7-inch 1334x750 (326ppi) IPS LED
CPUOcta Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz)64-bit Apple A8
PlatformAndroid 4.4.4 with TouchWiziOS 8
Internal Storage32GB16/64/128GB
RAM2GB1GB
Cameras12MP (rear) + 2.1MP (front)8MP ƒ/2.2 (rear) + 1.2MP (front)
Battery1,860 mAh removable1,810mAh non-removable
SensorsAccelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor ,Gesture Sensor, Fingerprint Sensor, HR SensorAccelerometer, Ambient light, Barometer, Compass, Gyroscope, Infrared, Proximity





Geen opmerkingen:

Een reactie posten